Една трета от служителите на кметството в Москва напуснали Русия, след

...
Една трета от служителите на кметството в Москва напуснали Русия, след
Коментари Харесай

Московски чиновници масово бягат от Русия

Една трета от чиновниците на кметството в Москва напуснали Русия, откакто техен мобилизиран сътрудник бил погубен на фронта. Масово бягат и чиновници на държавното управление на Руската федерация, както и подчинените му организации, оповестява " Укринформ ".

" Така тичат, че петите им светят. Комично е: напущат, оставяйки нещата си на работното място, дори не си мият чашите ", споделят анонимни източници на медията.

Това довело до усложнения в работата на администрацията на съветската столица. Множество чиновници са напуснали Министерството на образованието, Министерството на цифровото развиване и Централната банка на Русия. Представител на подчинена организация на съветското Министерство на превоза разказал пред кореспонденти, че няколко отдела " преди малко излетяха и си потеглиха, разбраха, че могат да дойдат тук (от военната работа за регистрация и регистриране - бел.ред.) всеки миг и че в случай че изоставен дружно, могат да се координират ".

В едно от институциите на Министерството на здравеопазването на Русия охранителите заедно напуснали.

След другарски мач на съветския народен тим по футбол в столицата на Киргизстан Бишкек в града останали 10 чиновници на Руския футболен съюз, споделя " Некста ". Те отказали да се качат на противоположния полет за Москва на 24 септември.

Един от източниците на " Укринформ "  обявил, че е спрял да има вяра на изказванията на съветските управляващи след оповестяването на мобилизацията.

" Властите наподобява не съблюдават обещанията си и мамят даже тези, които като мен са подготвени да ги слушат ", обяснил той.

Мобилизацията в Русия бе оповестена на 21 септември. Министерството на защитата на Руската федерация оповести желанието си да изпрати на фронта 300 хиляди души. На 14 октомври съветският президент Владимир Путин разгласи, че 222 000 към този момент са мобилизирани и че процесът ще завърши до края на октомври.

След оповестяването на мобилизацията руснаците всеобщо избягаха в страни като Грузия, Турция, Казахстан, Армения и други, които имат безвизов режим с Русия. Няма точни данни за броя на хората, напуснали Руската федерация след 21 септември. В началото на октомври се появи неофициална информация, че след старта на мобилизацията към 700 000 руснаци са напуснали страната.
Грузия: Над 122 000 руснаци са пристигнали в страната ни от януари до септември 
Министерството на вътрешните работи на Грузия заяви, че в този момент в страната се намират 112 733 съветски жители, пристигнали от януари до септември тази година. Това е към четири пъти повече от пристигналите от Украйна: по данни на Министерство на вътрешните работи те са 25 779.

Реалният брой на руснаците, които през днешния ден са в Грузия, може да е по-висок, защото не са включени пристигналите през октомври.

По-рано съратници на Михаил Саакашвили от опозиционната партия " Единно национално придвижване " показаха безпокойствие от напора на съветски жители в страната, опасявайки се от " настъпление на петата колона на Кремъл ". Управляващата партия " Грузинска фантазия " не вижда сериозна опасност.

Населението на Грузия към 1 януари 2022 година е 3,688 милиона души. Така броят на руснаците, останали в страната, е към три % от общото население.
Около 200 000 чужденци в Казахстан са кандидатствали за местни идентификационни номера
Около 200 000 чужденци са кандидатствали за самостоятелни идентификационни номера в Казахстан, с цел да могат да работят и да открият банкови сметки след оповестяването на мобилизацията в Русия и всеобщия приток на съветски жители в страната, съобщи " Укринформ ".

Заместник-министърът на цифровото развиване на Казахстан Асет Турисов, който заяви тази информация пред публицисти на 26 октомври, не посочи какъв брой от претендентите са съветски жители.

По-рано казахстански публични лица оповестиха, че съвсем 300 хиляди руснаци са влезнали в Казахстан от 21 септември, половината от които към момента са в страната.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР